Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (2024)

Table of Contents
Single sign on en multi-factor authenticatie Ping is geruisloos geïmplementeerd Blije mailtjes nadat Ping live ging ICT-toekomst Zo neem je contact op met ons Zo neem je contact op met ons Verder lezen? Voor welke cloud kies jij; public, private of hybrid? ISO27001: je informatiebeveiligings bodyguard Waar sla je een bestand op? OneDrive, Teams of SharePoint? Verder lezen? Voor welke cloud kies jij; public, private of hybrid? ISO27001: je informatiebeveiligings bodyguard Copilot: je nieuwe persoonlijke assistent Workation zonder IT-stress? Met deze 7 tips ga je onbezorgd op reis Shadow IT: Weet jij wat er speelt binnen jouw bedrijf? De toekomst van telecommunicatie: een interview met ChatGPT Hybride werken: 7 tips om veiliger te werken vanuit huis en onderweg Wat is jouw back-up-plan voor Microsoft 365? Ben jij voldoende beschermd tegen cyberaanvallen? 7 voordelen van goede monitoring 7 tips om de kans op een hack te verkleinen Wat is de impact van een hack op jouw bedrijf? Digitale handtekeningen binnen jouw organisatie centraal gemanaged Is jouw Microsoft 365 omgeving beschermd met een goede back-up? 7 redenen waarom Microsoft Defender for Endpoint jouw devices echt veiliger kan maken Ken jij Intune al? Dé tool om als IT-beheerder in control te zijn over devices. Hoe blijf je alert op phishing tijdens de feestdagen en hoe kan EDR jou hiermee helpen? Werken in een virtuele 3D werkomgeving Zo verbeter je eenvoudig bedrijfsprocessen met het Power Platform 5 tips om jouw thuisnetwerk te beveiligen De komst van Windows 11, vier redenen waarom wij enthousiast zijn! Samenwerken en hybride werken, huddle rooms zijn dé oplossing! Deel 2/2: Wat kun je het beste doen als MFA niet beschikbaar is? Deel 1/2: Hoe veilig is jouw wachtwoord? Ken jij de tijdbesparende Agenda en Planner functies in Microsoft Teams al? Veilig e-mailen is méér dan een sterk wachtwoord Welke data wil je kwijtraken? Thuiswerken blijft: hoe veranker jij de hybride werkplek in jouw organisatie? 5 tips voor efficiënt vergaderen via Teams FindTime: gratis Microsoft 365 afsprakentool in Outlook Martijn Furster is IT Business Consultant bij SEVENP: “Iedere dag anders, altijd maatwerk.”

BLOG

BLOG

Home

Blog

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping!

Home

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping!

Deel

Kenneth van Haaren is al ruim vier jaar Functioneel Applicatiebeheerder bijPameijer. Pameijer is een zorginstelling in de GZ/GGZ die mensen met een beperking begeleidt om zo zelfstandig mogelijk door het leven te gaan. Samen met SEVENP werkt Pameijer naar een veilige transitie in de cloud. Een grote stap die recent is gemaakt, is het inloggen via Ping. Wat is Ping en hoe is dit project verlopen? Daar vertelt Kenneth over in deze blog!

Ping is een leverancier van “cloudbased identity management oplossingen”. Ping zorgt ervoor dat professionals en organisaties veilig en laagdrempelig kunnen inloggen. Op onze bedrijfssystemen staan namelijk gevoelige gegevens, die goed afgeschermd moeten zijn. Zeker in de zorg werken wij met gevoelige informatie van cliënten. Tegelijkertijd werken onze professionals ambulant en locatie-afhankelijk én is het essentieel dat zij overal en altijd gemakkelijk toegang hebben tot cliëntdossiers.


Single sign on en multi-factor authenticatie

Met Ping kunnen gebruikers eenvoudig bij alle gegevens en applicaties die ze nodig hebben tijdens hun dagelijkse werk, waar ze ook zijn, met welk apparaat dan ook. Met één wachtwoord en een gebruikersnaam heb je toegang tot je hele online werkplek.

Werknemers krijgen op hun zakelijke telefoon de PingID-App. Technisch gezien loggen onze gebruikers gewoon in op hun eigen Pameijer-account. Ping zorgt er vervolgens voor dat ze applicaties kunnen starten zonder apart in te hoeven loggen. Ook Office 365 is op deze manier gekoppeld. Zo heb je dus altijd veilig en eenvoudig toegang tot jouw omgeving. Met de Ping-App op de telefoon kunnen medewerkers zelfs inloggen met een eenvoudige swipe.


Ping is geruisloos geïmplementeerd

Het mooie van mijn werk, en een systeem als Ping, is dat we in staat zijn gebleken om onder de motorkap iets complex én toekomstbestendig te implementeren, waarvan de gebruikers eigenlijk niks hebben gemerkt. Behalve het gemak van de swipe natuurlijk!

Samen met SEVENP hebben wij in een maand tijd een 25-tal applicaties overgezet naar Ping. Wij konden daarbij heel veel zelf doen. Waar we capaciteit en kennis missen, hebben wij de beveiligde omgeving samen met SEVENP ingericht en geïnstalleerd. Het platform wordt nu gehost en onderhouden door SEVENP.


Blije mailtjes nadat Ping live ging

Het is heel fijn samenwerken en sparren met een partij die ruime ervaring heeft met dit soort nieuwe projecten. Wat we voornamelijk waardeerden tijdens dit project, was de brede technische kennis en ook de interesse in deze (markt)ontwikkeling.

Alles werd eerst goed getest voordat Ping live ging en onze afdeling heeft ook echt veel aandacht besteed aan de adoptie. Zo konden wij eindgebruikers en afdelingen op tijd en goed informeren over de veranderingen.

Bij het lanceren van Ping was de afdeling Operations van SEVENP goed voorbereid op eventuele vragen of onduidelijkheden van medewerkers. Uiteindelijk zijn er maar twee telefoontjes geweest! Dankzij de strakke planning en goede voorbereiding is alles soepel gegaan. Tot op de dag van vandaag lees ik complimenten en blije mailtjes uit alle lagen van de organisatie!


ICT-toekomst

Wat we nu gaan doen is verder uitrollen waar we al mee bezig zijn. Bij Pameijer willen wij ook onze cliënten meer betrekken bij de digitale transformatie. Zij kunnen nu met Ping al bij een aantal applicaties die handig zijn voor hun dagelijkse leven, zoals het lezen van de nieuwtjes uit de buurt. Misschien kunnen we er nog meer uithalen: geheugenspelletjes, mensen bewuster maken van het delen van informatie en het veilig gebruiken van inlogcodes. In de toekomst willen we ook gaan nadenken over het gesprek met cliënten en ketenpartners rondom veilig inloggen en het delen van informatie. En hoe de inzet van Ping daarin gaat passen.

De komende jaren willen wij ICT voor onze organisatie inzetten om veilig, snel en locatie-onafhankelijk te kunnen werken. Dit gaan we doen door meer focus te leggen op cloud-applicaties en een geïntegreerde gebruikerservaring. Ik heb daar alle vertrouwen in! Samen met Ping en SEVENP hebben we al mooie stappen gezet.

Zo neem je contact op met ons

  • 088 023 55 00
  • contact@sevenp.nl

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws.
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

  • 088 023 55 00
  • contact@sevenp.nl

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Infrastructure & Hosting

Voor welke cloud kies jij; public, private of hybrid?

28 februari 2024

Security & Privacy

ISO27001: je informatiebeveiligings bodyguard

14 februari 2024

Verder lezen?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (4)

Voor welke cloud kies jij; public, private of hybrid?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (5)

ISO27001: je informatiebeveiligings bodyguard

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (6)

Copilot: je nieuwe persoonlijke assistent

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (7)

Workation zonder IT-stress? Met deze 7 tips ga je onbezorgd op reis

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (8)

Shadow IT: Weet jij wat er speelt binnen jouw bedrijf?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (9)

De toekomst van telecommunicatie: een interview met ChatGPT

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (10)

Hybride werken: 7 tips om veiliger te werken vanuit huis en onderweg

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (11)

Wat is jouw back-up-plan voor Microsoft 365?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (12)

Ben jij voldoende beschermd tegen cyberaanvallen? 7 voordelen van goede monitoring

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (13)

7 tips om de kans op een hack te verkleinen

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (14)

Wat is de impact van een hack op jouw bedrijf?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (15)

Digitale handtekeningen binnen jouw organisatie centraal gemanaged

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (16)

Is jouw Microsoft 365 omgeving beschermd met een goede back-up?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (17)

7 redenen waarom Microsoft Defender for Endpoint jouw devices echt veiliger kan maken

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (18)

Ken jij Intune al? Dé tool om als IT-beheerder in control te zijn over devices.

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (19)

Hoe blijf je alert op phishing tijdens de feestdagen en hoe kan EDR jou hiermee helpen?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (20)

Werken in een virtuele 3D werkomgeving

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (21)

Zo verbeter je eenvoudig bedrijfsprocessen met het Power Platform

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (22)

5 tips om jouw thuisnetwerk te beveiligen

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (23)

De komst van Windows 11, vier redenen waarom wij enthousiast zijn!

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (24)

Samenwerken en hybride werken, huddle rooms zijn dé oplossing!

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (25)

Deel 2/2: Wat kun je het beste doen als MFA niet beschikbaar is?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (26)

Deel 1/2: Hoe veilig is jouw wachtwoord?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (27)

Ken jij de tijdbesparende Agenda en Planner functies in Microsoft Teams al?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (28)

Veilig e-mailen is méér dan een sterk wachtwoord

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (29)

Welke data wil je kwijtraken?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (30)

Thuiswerken blijft: hoe veranker jij de hybride werkplek in jouw organisatie?

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (31)

5 tips voor efficiënt vergaderen via Teams

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (32)

FindTime: gratis Microsoft 365 afsprakentool in Outlook

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (33)

Martijn Furster is IT Business Consultant bij SEVENP: “Iedere dag anders, altijd maatwerk.”

Nóg makkelijker en veiliger inloggen met Ping! - SEVENP (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5676

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.