Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (2024)

Oletko koskaan katsellut jotain, mikä sinusta tuntui juuri sinultaoliolla? Ehkä se oli uusi iPad tai huonekalu. Kirjaimellisesti jokainen osasi kaipaa sitä tuotetta. No, olen ollut siellä ennenkin. Minulle se oli valmentajan käsilaukkuja.

Yliopistosta asti halusin Coach-laukun. Vietin tuntikausia netistä etsimällä katsellen erilaisia ​​valmentajan käsilaukkuja. Katselin jokaista mallia ja päätän kumman minätarvittu.

Ongelma? Köyhä yliopistolapsena minulla ei yksinkertaisesti ollut varaa valmentajan kukkaroon.

Koska minulla ei ollut rahaa ostaa akunnollinenValmentajan kukkaro, tein sen, mitä kuka tahansa itseään kunnioittava 20-vuotias tekisi… Ostin väärennetyn kukkaron varjoisan liikkeen takahuoneesta.

Oikein.

Olin innoissani siitä, että väärennetty Coach-laukkuni roikkui käsivarressani. Oliko ompelu yhtä hieno? Ei. Mutta silti tunsin itseni tyylikkääksi ja tärkeäksi.

Sisimmässäni tiesin kuitenkin, että laukkuni oli väärennös.Petos.

Ensimmäinen matkalaukkuni

Kun olin äskettäin kihloissa, rukoilin sulhaseltani todellisen valmentajan kukkaron. Tarkoitan, että hän pyöri taikinassa suurella, hienolla työllään (onko maininnut, että hän on yläkoulun opettaja?).

Löysimme itsemme Coach-myymälästä Black Fridayna, ja hän käytti vastahakoisesti 150 dollaria uuteen linja-autolaukkuun.

Se haisi hämmästyttävältä. Se tuntui ylelliseltä.

Ja lupasin hänelle, että käytän sitä ikuisesti.Joo,ikuisesti.

Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (2)

Lyön vetoa, että voit arvata mitä tapahtui. Pidin sitä valmentajalaukkua ylpeänä ja noin kaksi vuotta myöhemmin tyylini muuttui. Siihen mennessä olin raskaana ensimmäisestä pojastamme, ja yritimme sitäelää budjetillajotta voisimmemaksaa velkaa.

Yhtäkkiä valmentajan kukkaro tuntui raskaalta kädessäni. Brändi huusi minusta jotain, mikä ei ollut enää totta. En enää välittänyt hienoista merkeistä tai kalliista kukkaroista. Keskityin enemmän säästämään rahaa ja kuluttamaan vähemmän. (Minun piti myös pian alkaa kantamaan vaippakassia!)

Sinä vuonna jätin valmentajan kukkaroni eläkkeelle. Minulla ei ollut sydäntä heittää sitä pois, koska sanoin kerran miehelleni, että käyttäisin sitäikuisesti. Joten se löysi uuden kodin takaisin kaapistani muiden hylättyjen tavaroiden joukosta.

Vuosia myöhemmin löysin sen haudattuna syvälle kaappiini.

Ja se osui minuun.Tämä kukkaro opetti minulle 3 tärkeää oppituntia rahasta ja elämästä.

1. Kärsivällisyys on taito, joka minun on opittava.

Tässä tunnustan jotain, mitä häpeän hieman:Olen luonteeltani kärsimätön ihminen.

Se raivostuttaa miestänienkä syytä häntä.

Tässä on osa tarinasta, jonka jätin pois: Vain päiviä ennen kuin mieheni osti minulle matkalaukkuni, päätin jälleen kerran, että TARVITSEN tämän laukun.

Mutta minulla ei ollut rahaa. Mitä minä sitten tein?

Käännyin sulhaseni puoleen, jolla ei myöskään todellisuudessa ollut rahaa. Sanoin hänelle, että se voisi olla joululahjani, ja vain muutaman päivän kuluttua huomasin silittäväni laukkuja Coach-liikkeestä.

Mutta entä jos olisin joutunut odottamaan?

Ja taivas varjelkoon, entä jos olisin joutunut budjetoimaan kukkaron itse? Eikö se olisi ollut "aikuisten" asia?

Mitä jos olisin joutunut odottamaan?

Kuvittele, jos minut olisi pakotettu harjoittamaan kärsivällisyyden taitoa! Kuvittele, jos olisin kehittänyt taidon säästää rahaa. Ihmisenä, joka rakastaa käyttää rahaa, tarvitsin kipeästi oppitunninsäästää rahaa.

Jos olisin voinut palata ajassa taaksepäin, olisin sanonut tälle 20-vuotiaalle tytölle, että ole kärsivällinen, säästä ja osta kukkaro itse.

2. Aineellinen omaisuus ei tuo minulle onnea.

Minusta tuntuu, että jokaisen ihmisen on opittava tämä opetus joskus elämässään. Olen vain surullinen, että kesti niin monta vuotta oppia seenemmän tavaraa ei tarkoita enemmän onnea.

Mielestäni ainatiesiettä en voinut tehdä itseäni onnelliseksi ostamalla tavaroita, mutta en uskonut sitä. Sen sijaan yritin todistaa, että VOISI olla onnellinen, jos käytät rahaa.

Itse asiassa, vasta kun tarkastelin budjettiamme hyvin, huomasin, että minulla todella olikulutus ongelma. Ja tiedätkö, mihin vietin suurimman osan rahoistani?

Ruuassa! Tiedän, että ruoka ei ole aineellista omaisuutta, mutta pysy täällä. Kävin koko ajan ulkona syömässä. Itse asiassa olin hakemassa illallistavähintään3-4 yötä viikossa. Mainitsinko, että nautin myös brunssista sekä lauantai- että sunnuntaiaamuisin. Ja älkäämme unohtako 2-3 Starbucksia, jotka hain joka viikko.

Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (3)

Minulla oli tapana jännitystä löytää uusi brunssipaikka tai illalliskohta. Ja se kulutti pienet opettajatuloninopeasti.

Voin nyt myöntää, että kulutukseni oli melko hallitsematon. Ja kun minulla oli tuo matkalaukku käsissäni, tunsin oloni 1000 % onnelliseksi. Olin onnekkain tyttö maan päällä. Tiesin epäilemättä, että mikään ei voinut saada minua alas tästä valmentajan kukkarosta.

Kunnes jotain tapahtui.

Hienossa laukussani on sese on vain lompakko.

Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (4)

Jännitys loppui. Kun jännitys oli poissa, jäljelle jäi vain suloinen sulhaneni, joka suuttui, koska hänen oli pakko käyttää rahaa laukkuun.

Onko Coach sen arvoinen? Ei, jos se tarkoittaa, että satutin rakastettuani samalla ja saan hänet tuntemaan, että olen käyttänyt häntä hänen rahoihinsa. Tämä kohta vie minut kolmanteen oppituntiin, jonka Coach-laukkuni opetti minulle.

3. "Onnellinen vaimo, onnellinen elämä" on valhe. Törkeää valhetta.

Myönnän täysin, että painoin Mattia ostamaan minulle tämän laukun. Kerroin hänelle kaikki valheet, jotka voin saada hänet vetämään lompakkonsa esiin. Valheita kuin "Minätarvetämä kukkaro."

Hän näki valheeni läpi, mutta hän ajatteli, että jos minä olisin onnellinen, hänkin olisi onnellinen. Hän ajatteli, että onnellinen vaimo tarkoittaa onnellista elämää. Ja se on selvä valhe.

Kun katson taaksepäin päivää, jolloin hän osti minulle ensimmäisen matkalaukkuni, olin onnellinen sillä hetkellä. Mutta hän ei ollut. Hän oli turhautunut, että pyysin häntä käyttämään rahansa tarpeettomaan. Hän ei tienannut paljoakaan rahaa, ja tässä minä otin sen pois laukusta, jonka minä vainpiti olla.

En tietenkään kyennyt näkemään turhautumista, koska olin liian kiinni omasta jännityksestäni. Tämä oli ensimmäinen hetki suhteessamme, jolloin mieheni ja minulla oli rahaongelmia.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin hyväkseni suhdettamme manipuloimalla häntä käyttämään rahaa, jota hänellä ei rehellisesti ollut. Ja se luottamus kestivuottakorjata, koska jatkoin tätä polkua, kunnes lopulta päätin, että nyt riittää.

Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (5)

Ovatko matkalaukut sen arvoisia?

Älä nyt ymmärrä minua väärin. Matkalaukut ovat korkealaatuisia laukkuja. Ja niille on elämässäsi aika ja paikka. Kuitenkin,valmentajan käsilaukut EIVÄT ole sen arvoisia, jos sinulla ei ole siihen todella varaa.

Matkalaukut EIVÄT ole sen arvoisia, jos se tarkoittaa, että joudut vetämään luottokorttisi ja menemään velkaan ostaaksesi sellaisen.

Matkalaukut EIVÄT ole sen arvoisia, jos se tarkoittaa, että joudut nostamaan rahaa hätärahastostasi, jotta voit ostaa.

Ennen kuin ryhdyt ja ostat matkalaukun (tai minkä tahansa luksustuotteen), vastaa itsellesi nämä 3 kysymystä:

1. Kuinka monta tuntia minun on työskenneltävä, jotta minulla olisi varaa tähän tuotteeseen?

Kun haluat tehdä suuren oston (kuten linja-auton käsilaukut), aloita laskemalla, kuinka paljonaikase vie sinut ostamaan kohteen. Jos esimerkiksi ansaitset 10 dollaria tunnissa, 200 dollarin kukkaron ostaminen vie 20 tuntia. Siinä on puolet työviikkoasi!

Jos ansaitset 200 dollaria yhdessä tunnissa, se on turhaa! Mutta jos et ansaitse niin paljon rahaa, valmentajan käsilaukku ei ehkä ole sen arvoinen tulojesi kannalta.

Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (6)

2. Voinko säästää ostoksia varten ajan myötä?

Se, että myynti on meneillään, ei tarkoita, että sinun pitäisi tehdä ostos tällä hetkellä. Sen sijaan etsi tapa säästää rahaa ajan mittaan ostaaksesi haluamasi luksustuotteen. Esimerkiksi vaikka säästät vain 50 dollaria viikossa, 200 dollarin säästämiseen kuluu vain 4 viikkoa.

Aseta säästötavoite valmentajan kukkarollesi, jos se on sinulle tärkeää! Et vain sinäeijoudut velkaan uudesta laukustasi, mutta tulet olemaanylpeäitsestäsi, kun olet säästänyt rahaa etukäteen!

Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (7)

3. Kuka minä olenilmanvalmentajan käsilaukut?

Tämä saattaa tuntua oudolta, mutta lähde mukaani tänne.

Valmentajan kukkaro ei määrittele sinua. Mainostajat ja markkinoijat haluavat sinun ajattelevan, että valmentajan kukkaro tarkoittaa, että olet hienostunut ja elät ylellistä elämää.

Mutta loppujen lopuksi se on vain laukku. Se ei määrittele kuka olet tai mitä edustat.

Eli kuka sinä olisitilmankukkaro? Kuka sinä olisitilmanlinja-autotarra (tai mikä tahansa tarra). Saatat yllättyä kuullessani, ettet edes halua katsomaasi tuotetta, kun katsot ostojasi tämän linssin läpi.

Kuten käy ilmi…

Myönnän ensimmäisenä, että on outoa, kuinka yksinkertainen matkalaukku voi vaikuttaa elämääni näin. Vielä hullumpaa on, että pidin laukkuani niin monta vuotta sen edustuksen takia. Minusta tuntui, että minun oli todella pidettävä seikuisesti.

Nuori 20-vuotias ei olisi koskaan uskonut, että tällä laukulla olisi niin suuri vaikutus siihen, miten nyt suhtaudun rahaan, omaisuuteen ja avioliittooni.

Osoittautuu, että oppimillani oppitunneilla ei loppujen lopuksi ollut mitään tekemistä valmentajalaukun kanssa, vaan ne liittyivät enemmän siihen, että olen kasvanut ja oppinut olemaan vastuussa taloudestani.

Saatat olla kiinnostunut:

  • Kuinka lopetin antaman tavoitteen viedä kaikki rahani
  • 6 tapaa toipua, kun kulutat liikaa
  • 3 parasta rahavirhettämme
Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (9)
Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (10)
Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (11)
Mitä Valmentajan kukkaro opetti minulle rahasta (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6281

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.