Miksi Kiina on pöytätenniksen voimalaitos? (2023)

Maa on osoittanut dominanssia urheilussa vuoden 1996 olympialaisista lähtien.

On tunnettu tosiasia, että olympiavoimalaitos Kiina on pöytätenniksen kuningas. Mitään uutta ei voida kirjoittaa Kiinan hallitsevasta asemasta pöytätennisissä, jota kutsutaan myös pingpongiksi. Kiinan dominanssi voidaan tunnistaa siitä, että se on hallinnut pöytätennismaailmaa vuoden 1996 olympialaisista lähtien. Pöytätenniksen käyttöönotosta vuoden 1988 olympialaisissa vuoden 2020 Tokion olympialaisiin mennessä jaetuista 37 kultamitalista 32 on voittanut kiinalaiset urheilijat ja vain 5 muu maailma.

Molemmissa olympiajoukkuelajeissa (miehet ja naiset) Kiinan maajoukkue on lyömätön. He eivät ole koskaan voittaneet muuta kuin kultaa. Tämän lisäksi miesten Kiinan maajoukkue ei ole hävinnyt sarjaa pöytätenniksen MM-kisoissa sitten vuoden 1995. Naisten joukkue ei myöskään ole hävinnyt vuoden 1994 jälkeen.

Näiden ja monien muiden saavutusten vuoksi kaikkien aikojen 12 parhaasta pöytätennispelaajasta 11 on kiinalaisia. Maailma pelkää tätä ennätystä. Vuosi toisensa jälkeen joukkueet ja maat keksivät uusia strategioita voittaakseen heidät, mutta kiinalaiset pelaajat päihittävät ne täysin. Joten mikä tekee niistä niin erikoisia, onko se strategia, käytäntö vai taktiikka, kerrotaan yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa.

Kiinteä järjestelmä

Kiinalla on vankka järjestelmä, jota ei kehitetä yhdessä yössä. Kesti vuosien kovaa työtä ja sinnikkyyttä kehittää tämä vankka perusta pelaajille. Kiinassa on valtavia urheilukouluja, joihin kuuluu myös maailman paras China Table Tennis College, joka on omistettu vain pöytätennikselle. Kiinassa on valtava infrastruktuuri, jota tukevat linja-autot.

Maan liitto arvioi, että Kiinassa peliä pelaa noin 80 miljoonaa ihmistä. Heti juniori-iästä alkaen on ensinnäkin potentiaalisten kykyjen tunnistaminen, joka määräytyy tietyissä peleissä ja heidän fyysisen koordinaation tasonsa koetellaan. Sitten nuorena heille opetetaan hyvin erilainen pallopeli, joka keskittyy enemmän rakentamisen perusteisiin ja tekniikoihin.

Intialainen Pöytätennistähti Sathiyan Gnanasekaran dekoodaa Kiinan dominoivan aseman pöytätennisissä First Post -lehden haastattelussa. Gnanasekaran sanoo, että lähestymistapa näiden pelaajien hoitoon on erilainen. Hän huomauttaa, että nuoremmalla tasolla kiinalaiset melojat eivät ole keskittyneet mestareiden voittamiseen. Heille opetetaan lisää perusteiden ja tekniikoiden parantamisesta. Hän sanoo: "Kyse ei ole vain infrastruktuurista. Heillä on vankka valmennusjärjestelmä. Aloittelijasta keskitason he keskittyvät niin paljon tekniikkaan ja perusasioihin! Heillä on järjestelmä, jota he haluavat kaikkien pelaajien noudattavan kuin kirjaa lapsuudesta lähtien. Valmentajat kaikkialla Kiinassa noudattavat tätä tiekarttaa. Sitten he tehostavat sitä."

”Olen voittanut monia kiinalaisia ​​pelaajia junioririveissä. Tuossa ikäluokassa monet heistä ovat päteviä. He eivät tiedä tarkkaa taktiikkaa. Kun pelasin lapsena, minulle opetettiin aina kuinka voittaa. Intiaanit haluavat voittaa jokaisen ottelun pienestä pitäen. Mutta näin ei opeteta kiinalaisia ​​pelaajia. He kulkevat pidemmän reitin. Jos lapsi ei voita Intiassa, hän ei todennäköisesti jatka urheilua. Mutta niin ei ole Kiinassa", hän sanoo.

– He eivät halua pelaajiensa siirtyvän kansainväliseen kilpailuun hyvin nuorena. 16-vuotiaana, kun näille pelaajille opetetaan pelin vivahteet ja heille selitetään taktiikat, heistä tulee petoja! Ne ovat melkein lyömättömiä! Maailma pelkää heitä”, Sathiyan sanoo.

Kun nuori pelaaja Kiinassa kasvaa, hän kypsyy ja hallitsee taitonsa. Keskitasolla he työskentelevät regressiivisesti perusasioissa ja edistyneessä vaiheessa taktiikkaa ja pelin lukemista, jalkatyötä jne.

On pieniä tai pieniä yksityiskohtia, joita korjataan, tarkkaillaan ja kehitetään. Tarjoilu- ja vastaanottotaidot ovat yksi sellainen vivahde pelissä, jossa pelaaja saa eniten pisteitä. Kiinalaiset ryntäsivät vastustajiaan. "Pallon lyöminen jopa sekunnin murto-osaa aikaisemmin antaa vastustajalle vähemmän aikaa", Gnanasekaran sanoo.

Maailmanluokan koulutus

Kiinassa pöytätennistä harrastetaan uskonnollisesti vilpittömästi. Heillä on erittäin intensiivinen harjoituskehys, joka on kehitetty kaikille pelaajille. Harjoittelu on kovaa, kaikille pelaajille laaditaan omat käsikirjat ja huippupelaajille erilaisia.

Pelaajat kilpailevat muiden pelaajien kanssa tehdäkseen pelistä huipputason. He joutuvat erilaisiin tilanteisiin ja paineisiin valmistautua kansainväliselle tasolle. Kiinassa pöytätennistä pelaavista miljoonista vain kuusi – kolme mies- ja naispelaajaa pelaa kukin olympialaisissa. On vankat aivot, jotka ovat tämän järjestelmän takana ja ovat valmistaneet tämän harjoitusmenetelmän vuosien varrella.

He noudattavat harjoituksissa lähes sotilaallista jäykkyyttä, pelaajia kasvatetaan liiallisella valvonnalla. Keskitytään lihasmuistin rakentamiseen, ja pelaajat harjoittelevat tiukkoja tunteja, kunnes he tekevät täydellisen jokaisen laukauksen. Pelaajia koulutetaan henkisesti ja fyysisesti harjoittelemaan 8 tuntia päivässä. Heitä on koulutettu korkealla tasolla lapsuudesta lähtien, jotta he voivat tottua siihen kasvaessaan.

Sotilasharjoitus on ollut Kiinan pöytätennisjoukkueen harjoitus vuosia. Kiinan pöytätennisjoukkue valmistautuu käymällä viikon mittaisen harjoituksen ennen jokaisen olympialaisten alkua. He tekivät sen Riossa ja myös Tokiossa. Valtion uutistoimisto Xinhuan mukaan he aloittivat valmistautumisensa Rion olympialaisiin viikon mittaisella harjoittelulla Kansan vapautusarmeijan boot-leirillä Pohjois-Kiinan Liaoningin maakunnassa.

Pöytätennisvoimalaitokselle Kiinalle kilpailu on jotenkin kuin sota, joka on voitettava. Joten se muodostaa aina pöytätennisjoukkueensa kuin armeija, kirjaimellisesti", Xinhua sanoi.

Sotilasharjoittelu on tapa vahvistaa joukkueen yhtenäisyyttä ja hillitä tahdonvoimaa", päävalmentaja ja entinen pöytätenniksen olympia- ja maailmanmestari Lio Guoliang sanoi Xinhualle.

Harjoittelu on myös tehokasta, koska paikalla on kokeneet valmentajat ja harjoitukset. Huippupelaajia koulutetaan myös heidän pelityylinsä mukaan, ja erityisharjoituksia on olemassa heidän itsensä kehittämiseksi. Heidät on koulutettu selviytymään jokaisesta tilanteesta ja jokaisesta strategiasta heitä vastaan.

Juuri ennen olympialaisten alkua harjoittelu on kaikkien huippupelaajien vakavuustasolla. Hyväksytyt urheilijat pitävät itsensä poissa kaikesta ulkopuolisesta vaikutuksesta, mukaan lukien media, ja keskittyvät harjoitteluun kisoja edeltävinä kuukausina.

Intian pöytätenniksen päävalmentaja Soumyadeep Roy sanoi The Bridgen haastattelussa: "Kiina on tehnyt uskomattoman paljon tutkimusta pöytätennistä. He noudattavat hyvin systemaattista lähestymistapaa. Koko Kiinan infrastruktuuri pöytätennistä varten on seuraavalla tasolla. He ovat työskennelleet tämän parissa monta vuotta ja vasta sitten ovat saavuttaneet tällaisia ​​tuloksia. Tällä hetkellä Kiina on kuin tehdas huippumelojien valmistukseen.

Virheelle ei ole varaa. Ja pelaajat kehittävät itseään tasolle, jossa heillä ei ole heikkouksia ja he ovat lyömättömiä. Kiinan pelaajien kehityksen tiekartta on vertaansa vailla. Kiinan hallitus ja urheiluliitot käyttävät paljon rahaa ruohonjuuritason kehittämiseen ja eliittipelaajiin.

Kiina on esimerkki siitä, mitä omistautuminen on ja minkä tason voi saavuttaa, jos kaikki asiat laitetaan paikoilleen. He ovat osoittaneet, kuinka kova työ, tieteellinen tarkkuus, laaja ymmärrys urheilusta ja lopulta ripaus lahjakkuutta voivat muuttaa minkä tahansa kansakunnan ja asettaa heidät kuistille.

Lisää päivityksiä seuraamallaKhel NytpäälläFacebook,Viserrys,jaInstagramja liity yhteisöömmeTelegram.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated: 11/12/2023

Views: 6184

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.