10 beste (ECHT GRATIS) VPN-diensten die nog steeds werken in 2021 - Vpn-check (2024)

Het is moeilijk om een gratis VPN te vinden die veilig en snel genoeg is om ook echt te gebruiken. Met de hulp van mijn team testte ik meer dan 80 gratis VPN’s – en ontdekte dat er maar een paar diensten zijn die je kunt vertrouwen. De meeste diensten waren te traag om websites te laden en sommige zorgden er zelfs voor dat mijn computer crashte.

Als je geen tijd wilt verspillen of je apparaat wilt ruïneren door riskante apps te downloaden, dan zijn de 10 die ik hieronder heb opgesomd werkend, betrouwbaar en veilig.

Van alle VPN’s die ik heb getest, wint NordVPN vanwege de high-end functies waartoe je toegang hebt. Je krijgt onbeperkte bandbreedte, hoge snelheden en een veilige verbinding – het enige is dat je het alleen 30 dagen gratis kunt gebruiken. Dit maakt NordVPN geweldig voor kortetermijngebruik, terwijl de andere gratis VPN’s op de lijst geschikt zijn voor langeretermijngebruik (met andere beperkingen).

De beste gratis vpn’s van dit moment

Weinig tijd? Hier zijn de beste gratis VPN’s

  1. NordVPN – #1 VPN met onbeperkte data, bliksemsnelle snelheden – plus het staat streaming en torrenting toe (maar je kunt het alleen 30 dagen gratis gebruiken met zijn geld-terug-garantie).
  2. ProtonVPN – Onbeperkte data en goede snelheden voor snel browsen, maar je kunt alleen verbinding maken met servers in 3 landen (wat het moeilijk maakt om geoblokkades te omzeilen).
  3. Windscribe – 10GB gratis data laat je 160+ uur per maand browsen, maar het is te traag voor het bekijken van video’s.
  4. Hotspot Shield – Het Catapult Hydra protocol geeft u hoge snelheden, maar u krijgt slechts 500MB data per dag (dat is slechts genoeg om 30 minuten YouTube te kijken).
  5. hide.me – Staat P2P-verbindingen toe zodat je jezelf kunt beschermen tijdens het torrenten, maar je kunt het niet gebruiken om toegang te krijgen tot streamingsites.

Nordvpn – Risicovrij met 30 dagen geld terug garantie

  • Krijg 30 dagen onbeperkte data met NordVPN door gebruik te maken van zijn geld-terug garantie
  • 5.560 servers in 59 landen
  • 256-bit encryptie, kill switch, en malware bescherming
  • Werkt buiten 5/9/14-Eyes Alliance voor totale anonimiteit
  • Werkt met: Netflix, Hulu, HBO, BBC iPlayer, Showtime, Amazon Prime Video, Sling TV, en honderden meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Linux, Firefox, Chrome, routers

Winkel nu

NordVPN is eigenlijk niet gratis. Het is eigenlijk een premium VPN vol met de meest geavanceerde functies. Dus waarom plaatsen we het hier bij onze best beoordeelde gratis VPN’s? Met NordVPN’s 30-dagen geld-terug garantie, kunt u de premium VPN-service voor een hele maand risicoloos gebruiken. Ik heb de het zelf getest, je krijgt gewoon je geld terug.

Dit is een geweldige optie als u slechts voor een korte periode een VPN nodig hebt tijdens het reizen, of om te streamen. NordVPN’s beveiliging is moeilijk te verslaan. In tegenstelling tot de meeste gratis VPN’s die je streaming zullen beperken, kun je met NordVPN je favoriete shows overal vandaan streamen. Deze VPN heeft toegang tot geoblockte content van 400+ ondersteunde streamingplatforms. NordVPN vindt actief manieren om steeds ontwikkelende geoblokkades te omzeilen en werkt zelfs in China.

Andere handige functies zijn torrenting-ondersteuning met snelle gespecialiseerde P2P-servers, advertentieblokkering, Onion Over VPN, speciale IP-adressen, Double VPN, en meer. Natuurlijk is NordVPN niet voor altijd gratis, maar er is veel wat je ermee kunt doen in 30 dagen. Plus, als u besluit dat u het na een maand nog niet wilt opgeven, biedt NordVPN enkele van de goedkoopste VPN-plannen voor de lange termijn die er zijn.

Wilt u meer weten? Verken onze NordVPN review om de volledige resultaten van ons onderzoek en testen te zien.

ProtonVPN – Onbeperkt dataverkeer en servers in drie landen

  • ProtonVPN iOS apparaten
  • Onbeperkt gratis data
  • No-log beleid en Zwitserse privacywetten om uw anonimiteit te beschermen
  • Robuuste encryptie en een automatische kill switch
  • Werkt met: YouTube, Spotify, Kodi
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

Winkel nu

ProtonVPN biedt een beperkte gratis versie van zijn sterke premium service. Een van zijn grootste voordelen ten opzichte van de meeste gratis VPN’s is dat het wordt geleverd met onbeperkte data. Het is ook reclamevrij, wat een groot pluspunt is. Met het gratis plan krijgt u toegang tot servers in alleen Japan, Nederland, en de VS.

Omdat alle gratis gebruikers van ProtonVPN verbonden zijn met slechts drie locaties, zijn de servers vaak overbelast en kan uw verbindingssnelheid traag zijn. U zult moeten upgraden naar een betaald plan om te kunnen streamen of torrenten met ProtonVPN, maar u kunt nog steeds de gratis virtuele locaties gebruiken om censuur te omzeilen en toegang te krijgen tot geoblockte sociale mediaplatforms en messaging apps.

ProtonVPN beschikt over een gebruiksvriendelijke, intuïtieve interface en multi-platform compatibiliteit. De Quick Connect-functie verbindt je met de snelste server in de buurt. De VPN biedt ook sterke beveiliging, waaronder krachtige AES-encryptie en een automatische kill switch. Andere kenmerken zijn DNS-lekbescherming en ondersteuning voor gesplitste tunneling.

Een ding dat ik leuk vond aan ProtonVPN was hoe ongecompliceerd het privacybeleid is. Deze VPN heeft een duidelijk zero-logging beleid dat strikt wordt gehandhaafd. Het bedrijf is gevestigd in Zwitserland, buiten de jurisdictie van de 5/9/14-Eyes Alliance, wat geweldig is voor de privacy.

Wilt u meer weten? Verken onze ProtonVPN review om de volledige resultaten van ons onderzoek en testen te zien.

Windscribe – 10 GB gratis data elke maand

  • 10 GB gratis data elke maand
  • Toegang tot geblokkeerde inhoud in 10 landen
  • Robuuste encryptie, malware bescherming, en advertentie blokkering
  • Torrent ondersteuning
  • Werkt met: Netflix, Hulu, HBO
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Firefox, Chrome, Linux

Windscribe’s royale datalimiet maakt het een van mijn top gratis VPN’s. Het is genoeg om iets meer dan drie uur in high definition te streamen. U kunt een extra 5 GB krijgen door het bedrijf te tweeten. U kunt ook een extra 1 GB gratis data elke maand “winnen” door vrienden aan te bevelen. Windscribe beschikt over state-of-the-art beveiliging, met robuuste AES-encryptie en ondersteuning voor meerdere VPN-protocollen.

Zowel betaalde als gratis gebruikers hebben toegang tot alle Windscribe functies, inclusief de advertentie en malware blocker. Het is vrij zeldzaam om een gratis VPN te vinden met deze functie, dus dit is een grote bonus. Windscribe wordt ook geleverd met een firewall die al het verkeer buiten de beveiligde tunnel van de VPN blokkeert om onverwachte lekken te voorkomen.

Andere handige functies zijn port forwarding en split tunneling. Het bedrijf heeft een gedetailleerd privacybeleid dat duidelijk uitlegt welke gegevens zij opslaan, evenals een no-logs beleid om uw privacy te beschermen. Windscribe biedt een desktop app en een browser extensie. Het programma heeft een gebruikersvriendelijke interface, met een keuze uit klantenservice opties, waaronder live chat en setup gidsen. Single-click connect maakt het super eenvoudig om aan de slag te gaan.

Naast het beperken van uw data, beperkt een gratis Windscribe account u tot servers in alleen de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Nederland, Noorwegen, Roemenië, en Zwitserland. Een beperkte selectie van servers betekent dat u Windscribe niet kunt gebruiken om content van buiten deze regio’s te deblokkeren.

Wilt u meer weten? Bekijk onze Windscribe review om de volledige resultaten van ons onderzoek en testen te zien.

Hotspot Shield – Torrent-vriendelijke VPN

  • 500 MB gratis data elke 24 uur, wat neerkomt op 15 GB per maand
  • Eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface maakt het gemakkelijk om te beginnen
  • Militaire-grade encryptie beschermt uw internetactiviteit
  • Stabiele verbindingen zorgen voor vertragingsvrij browsen
  • Werkt met: YouTube en Spotify
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome

Hotspot Shield biedt betrouwbare verbindingen en versleuteling van militaire kwaliteit. Mijn tests hebben geen DNS-lekken aan het licht gebracht, wat betekent dat het uw IP-adres effectief maskeert om uw privacy online te beschermen. Hotspot Shield is compatibel met alle grote besturingssystemen, heeft een no-logs beleid om uw anonimiteit te beschermen, en biedt toegewijde technische ondersteuning. Het biedt ook P2P-ondersteuning voor zowel gratis als premium gebruikers.

De gebruiksvriendelijke, speciale apps bieden één-klik-verbinding, zodat u zonder gedoe aan de slag kunt. De gratis versie heeft zijn beperkingen. Het wordt ondersteund door advertenties en geeft u slechts 500 MB aan data per dag. Hoewel dit veel te weinig is voor het downloaden van grote bestanden, zult u geen problemen hebben met het controleren van uw e-mail of het surfen op sociale media.

Helaas kunt u de gratis versie niet gebruiken voor streaming.

Hoewel Hotspot Shield 1.800 servers in 80 landen heeft, geeft de gratis versie u alleen toegang tot de virtuele locatie in de VS. Je wordt geblokkeerd door een Premium Payment Wall als je probeert toegang te krijgen tot streaming content met de VPN ingeschakeld. Zelfs met slechts één virtuele locatie kan Hotspot Shield u nog steeds helpen te ontsnappen aan overheidscensuur en inhoudsfilters op school of werk te omzeilen, zodat u overal toegang hebt tot uw favoriete websites en sociale media-apps.

Als Hotspot Shield Free je bevalt en je de premium versie wilt proberen, kun je het uitproberen met een 7-daagse gratis proefversie.

Wilt u meer weten? Bekijk onze Hotspot Shield review om de volledige resultaten van ons onderzoek en testen te zien.

hide.me – Snelle snelheden en 10 GB gratis data per maand

  • 10 GB gratis data per maand
  • Gratis servers in vier landen
  • Sterke encryptie en meerdere beschikbare protocollen
  • Goede verbindingssnelheden voor snel laden en browsen
  • Werkt met: Hulu, iPlayer, Amazon Prime Video, HBO GO
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Chrome Firefox, Amazon Fire TV, routers

hide.me biedt een uitgeklede, betrouwbare gratis dienst. Je krijgt elke maand 10 GB gratis data en alle voordelen van de gebruiksvriendelijke speciale apps en robuuste bescherming van hide.me. Geavanceerde beveiligingsfuncties zijn onder andere sterke AES-encryptie, een automatische kill switch, lekbeveiliging en een strikt no-log beleid.

hide.me ondersteunt meerdere VPN-protocollen zodat u uw verbinding kunt optimaliseren en de beste verbinding voor uw apparaat kunt kiezen. Dankzij deze veilige verbindingsprotocollen kunt u verbinding maken met onbeveiligde openbare WiFi-netwerken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over nieuwsgierige blikken.

Gebruikers hoeven bij het aanmelden geen e-mailadres of persoonlijke gegevens in te voeren, waardoor uw online anonimiteit nog beter wordt beschermd.

De vijf gratis servers – gevestigd in Canada, Nederland, Duitsland, US East en US West bieden momenteel geen toegang tot geoblockte content, zoals series opNetflix en BBC iPlayer.

U kunt de gratis servers echter wel gebruiken om inhoudfilters op uw werk of school te omzeilen en strenge overheidscensuur te omzeilen. Bovendien is hide.me P2P-vriendelijk en ondersteunt het torrenting voor zowel gratis als betaalde gebruikers. Je bent echter beperkt in de hoeveelheid bestanden die je kunt delen of downloaden met een datalimiet van 10 GB.

Een gratis account beperkt je ook tot één apparaatverbinding per keer. Dus als je op je laptop surft, wordt je telefoon of tablet niet actief beschermd.

Extra functies van de gratis hide.me-proefversie zijn onder andere 24/7 toegang tot technische ondersteuning, split-tunneling en advertentievrij browsen.

Wil je meer weten? Bekijk onze hide.me review en ontdek de volledige resultaten van ons onderzoek en onze tests.

TunnelBear – Groot servernetwerk en geen logboekregistratie

  • windows tunnelbear
  • 500 MB gratis data per maand
  • Servers in 26 landen
  • Geen-logging gegarandeerd
  • Werkt met: YouTube, Spotify
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Firefox en Opera

Winkel nu

Als je nieuw bent met VPN’s, is de gratis versie van TunnelBear een goede manier om te beginnen. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface die compleet is met geanimeerde grizzlyberen. In tegenstelling tot de meeste gratis VPN’s die u beperken tot een handvol servers, kunnen gratis gebruikers bij TunnelBear verbinding maken met veel landen en genieten van fatsoenlijke verbindingssnelheden.

TunnelBear wordt onafhankelijk gecontroleerd, gebruikt AES 256-bit encryptie en garandeert geen datalogging. Dit betekent dat uw gegevens nooit worden opgeslagen en dat uw identiteit altijd privé blijft. Deze VPN kan de meeste websites met geobeperkingen deblokkeren en vervelende inhoudsfilters omzeilen zonder gedoe, maar het werkt niet met Netflix of andere streamingdiensten.

Een gratis TunnelBear-account geeft je elke maand slechts 500 MB aan gegevens, maar je kunt ze tweeten voor een extra 1 GB. Dit is genoeg om ongeveer 30 minuten te streamen, maar je zult niet in staat zijn om grote bestanden te downloaden of films te bekijken.

Wilt u meer weten? Bekijk onze TunnelBear review om de volledige resultaten te zien van

OperaVPN – In-Browser VPN voor Anoniem Surfen

  • Onbeperkte data en bandbreedte
  • Ingebouwde ad blocker en malware bescherming
  • Geen registratie nodig
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

De gratis webbrowser Opera heeft een ingebouwde VPN die uw IP-adres verbergt terwijl u op het web surft. U moet de VPN inschakelen in de browserinstellingen. Omdat het alleen een browserextensie is, zal uw OperaVPN geen verkeer beschermen dat vanuit andere browsers of apps wordt verzonden. Dus ook al is uw browse-activiteit veilig, uw e-mails en bank-apps zijn niet beschermd.

Naast de gratis VPN-service beschikt de browser over een ingebouwde ad blocker en malwarebescherming. Wanneer u de browser gebruikt, verbergt de VPN-functie uw identiteit zodat u anoniem kunt browsen – dit is vooral handig bij openbare WiFi-netwerken. U kunt kiezen uit slechts drie virtuele locaties: Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Omdat je geen specifieke servers binnen die regio’s kunt selecteren, is OperaVPN geen goede keuze voor streaming. Ik was niet in staat om Netflix US, BBC iPlayer, of enige andere streamingdienst die ik probeerde te deblokkeren. De browser is beschikbaar voor alle grote platforms.

Wilt u meer weten? Bekijk onze OperaVPN review om de volledige resultaten van ons onderzoek en testen te zien.

Speedify – Snelle verbindingen zonder advertenties

  • speedify iphone
  • 2 GB gratis data elke maand
  • 433 servers op 50 locaties wereldwijd
  • Snelle en betrouwbare verbindingen met Channel Bonding technologie
  • ChaCha-coderingscijfer combineert veiligheid en snelheid
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

Zoals de naam al doet vermoeden, is Speedify ontworpen met behulp van VPN-protocollen die uw verbindingssnelheid verbeteren. Dankzij de Channel Bonding-technologie kunt u meerdere internetverbindingen tegelijk gebruiken, waardoor uw webverkeer wordt opgesplitst en eventuele overbelasting wordt verminderd, zodat u hogere snelheden krijgt.

Speedify doorstond al mijn DNS lekdetectie testen. Dit betekent dat het effectief je IP adres maskeert om je privacy te beschermen en je te helpen toegang te krijgen tot gecensureerde en geo-beperkte inhoud online. Je online activiteiten blijven veilig en anoniem met Speedify’s unieke ChaCha encryptie cipher en strikte no-logs policy.

Speedify’s Amsterdam server is geoptimaliseerd voor BitTorrent en P2P activiteiten. 2 GB gratis data per maand is genoeg als je veilige VPN bescherming wilt terwijl je snel je e-mail checkt of je FB feed update, maar het is niet genoeg voor streaming of torrenting.

Zoals de meeste gratis VPN’s moedigt Speedify je aan om te upgraden naar een premium account. De verkoper is echter vastbesloten om de gratis versie reclamevrij te houden. Dit is geweldig voor je veiligheid omdat het betekent dat Speedify geen van je gegevens hoeft te delen met adverteerders van derden of Google-advertenties.

Wil je meer weten? Bekijk onze Speedify review om de volledige resultaten van ons onderzoek en testen te zien.

Betternet VPN – Betere bescherming voor onbeveiligde WiFi-netwerken

  • Klein assortiment van technologische apparaten die compatibel zijn met Betternet.
  • 500 MB gratis data per dag
  • Geen registratie nodig – gewoon downloaden en aan de slag
  • Robuuste versleuteling en malwarebescherming
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome

Hoewel 500 MB misschien genoeg is voor 30 minuten streaming van lage kwaliteit, kunt u bij Betternet niet streamen met zijn gratis account. U kunt alleen verbinding maken met zijn Amerikaanse serverlocatie, dus u kunt geen toegang krijgen tot geoblockte websites van elders in de wereld. Betternet biedt echter een goede basisdekking als het op beveiliging aankomt.

Het biedt robuuste encryptie, goede snelheden en perfecte doorlopende beveiliging – maar geen kill switch. Als uw verbinding met de VPN-server uitvalt, wordt uw verkeer niet beschermd. Deze gratis VPN is een goede keuze om jezelf te beschermen tegen spiedende ogen wanneer je verbinding maakt met een onbeveiligd openbaar wifi-netwerk, maar je moet ergens anders kijken voor totale anonimiteit.

Betternet verzamelt meer gebruikersinformatie dan ideaal is voor de privacy, waarvan een deel kan worden gedeeld met externe dienstverleners. Je kunt met je gratis account ook veel advertenties verwachten.

Wilt u meer weten? Bekijk onze Betternet review om de volledige resultaten van ons onderzoek en testen te zien.

VPNBook – Onbeperkt dataverkeer over OpenVPN

  • Onbeperkte data
  • Virtuele locaties in 6 landen
  • Gebouwd op veilige OpenVPN-technologie
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

VPNBook biedt onbeperkte gratis data, veilige AES-versleuteling en een keuze uit OpenVPN- en PPTP-verbindingen. Je kunt vanaf elke locatie online zonder je zorgen te maken over spiedende ogen, maar VPNBook heeft alleen servers in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland en Polen. Op zijn website beweert VPNBook dat het Netflix en Hulu deblokkeert, maar ik kon geen van beide openen toen ik het testte.

Het bedrijf opereert vanuit het privacyvriendelijke Roemenië en verzamelt geen activiteitenlogboeken, maar het bewaart wel enkele verbindingslogboeken tot een week lang. In tegenstelling tot de andere VPN’s op deze lijst, biedt VPNBook geen speciale apps voor uw apparaten. In plaats daarvan biedt het handmatige configuratiebestanden voor OpenVPN. Het is niet zo ingewikkeld als het klinkt, vooral met VPNBook’s stap-voor-stap handleidingen voor installatie.

VPNBook ondersteunt torrenting op sommige servers en het kan worden gebruikt om censuur te omzeilen. Deze VPN wordt ondersteund door advertenties, dus je kunt er een paar verwachten tijdens het gebruik van de service.

Wilt u meer weten? Bekijk onze VPNBook review om de volledige resultaten van ons onderzoek en testen te zien.

Zijn gratis VPN’s echt gratis?

Gratis VPN’s zijn nooit echt gratis – u betaalt uiteindelijk altijd op de een of andere manier. Gratis VPN’s beperken uw data en bandbreedte omdat ze willen dat u upgrade voor meer. Velen verkopen zelfs informatie over u om winst te maken, wat u (zeer oneerlijk) in gevaar brengt omdat ze niet transparant zijn over aan wie het wordt verkocht. De gratis VPN’s op deze lijst brengen u niet in gevaar – maar ze komen nog steeds met een aantal grote beperkingen.

Betaalde VPN’s brengen doorlopend kosten in rekening, maar ze bieden veel betere bescherming en functies (ze verkopen je gegevens ook niet achter je rug om). Plus, je kunt een betaalde VPN gratis krijgen voor een korte periode door gebruik te maken van geld-terug-garantie om je geld terug te krijgen.

Gratis vpn’s die je NIET moet gebruiken

Ik vond een aantal echt onbetrouwbare gratis VPN’s met angstaanjagende beveiligingsproblemen die je zou moeten vermijden. In tegenstelling tot de gratis diensten op mijn lijst, zijn deze VPN’s gevaarlijk om te gebruiken.

Je kunt dit zien als de zwarte lijst van vpn aanbieders

  • Hola is geen echte VPN; het is een P2P-netwerk. Andere gebruikers maken verbinding met uw computer en gebruiken uw IP-adres – u kunt in de problemen komen als ze iets illegaals doen omdat het naar u herleid kan worden.
  • CrossVPN CrossVPN was geïnfecteerd met een trojaans virus dat zichzelf naast de VPN-app installeerde. Het installeren ervan brengt uw veiligheid in gevaar en kan uw apparaat beschadigen.
  • sFly Network Booster Het is geen VPN – en het kan berichten openen en verzenden vanaf uw apparaat.
  • OkVPN Kan advertenties laten verschijnen in andere apps.
  • EasyVPN Kan ook advertenties in uw andere apps laten verschijnen.
  • Psiphon Staat zijn partnerbedrijven toe u te volgen, deelt uw gegevens met hen, en laat hen gerichte advertenties aan u tonen
  • HoxxVPN Is een proxy – geen VPN (en het houdt logs bij die het aan derden verkoopt).
  • Archie VPN Besmet met malware.
  • HatVPN Deelt de stadslocatie van gratis gebruikers met adverteerders en is besmet met malware.
  • SuperVPN Slaat logboeken op en downloadt malware naar uw apparaat.
  • Private Pipe VPN Toont u gerichte advertenties en logt uw activiteit.
  • Tuxler VPN Logt uw surfactiviteit en deelt deze met adverteerders om gerichte advertenties te maken.
  • GO VPN Is geen VPN – het is gewoon een proxy. Zijn apps tonen gerichte advertenties, wat suggereert dat het uw logs deelt met adverteerders.
  • Hexatech Geeft adverteerders toegang tot uw gebruikersgegevens en browse-activiteiten.
  • Faceless.me Werkt niet – toen ik de site bezocht, markeerde McAfee deze als kwaadaardig.
  • FinchVPN Downloadt malware naar uw apparaat.
  • VPN OneClick Free Installeert malware op de apparaten van gebruikers.
  • Fast Secure Payment Zit vol met malware.

Conclusie

Hoewel je een aantal goede gratis VPN’s kunt vinden, kunnen zelfs de veiligste gratis diensten niet concurreren met goedkope premium VPN’s. Een premium service biedt de beste beveiliging, evenals ondersteuning voor streaming en torrents. En, in tegenstelling tot de meeste gratis VPN’s, bieden premium VPN’s u onbeperkte data en bandbreedte. U krijgt toegang tot meer servers en geniet van snellere verbindingen.

De meeste premium VPN’s bieden gratis proefversies en geld-terug-garanties, zodat u er zeker van kunt zijn dat de service die u kiest de juiste voor u is. Mijn topaanbeveling is NordVPN omdat het snel en veilig is, en het kan honderden streamingdiensten deblokkeren, waaronder Netflix US. Het beste van alles is dat je het risicovrij kunt testen met de 30-dagen geld-teruggarantie.

Bekijk onze VPN-aanbiedingenpagina (wekelijks bijgewerkt) waar u topklasse VPN’s voor belachelijk lage prijzen kunt vinden!

Veelgestelde vragen

Zijn gratis VPN’s veilig?

Van alle VPN’s die ik heb getest, vond ik dat er maar een paar echt veilig zijn om te gebruiken. De meeste gratis VPN’s zijn gevaarlijk om te gebruiken omdat ze geen goede encryptie bieden, logs bijhouden, en hun apps niet correct werken. Van sommige gratis VPN’s is zelfs gemeld dat ze malware downloaden op de apparaten van gebruikers.

Kan ik een gratis VPN op al mijn apparaten installeren?

De meeste gratis VPN’s zijn alleen compatibel met laptops, desktops en telefoons.
Ik heb een compatibiliteitsgids opgenomen bij elk gratis VPN-overzicht op deze lijst om u te helpen een gratis VPN met apps voor uw apparaten te vinden. Ik heb een lijst gemaakt van gratis VPN’s met apps voor: Windows, macOS, iOS/iPhones, Android, Linux, Chrome, Firefox, routers, Amazon Fire TV Stick, en meer.

Kunnen gratis VPN’s streamingplatforms zoals Netflix deblokkeren?

De gratis VPN’s op deze lijst kunnen toegang krijgen tot populaire streaming sites zoals Netflix, Disney+, en Hulu. Sommigen van hen zullen problemen hebben met toegang tot platforms met strengere detectietechnologie zoals Amazon Prime Video en BBC iPlayer.
In al mijn tests zijn de enige VPN’s die ik heb gevonden die op betrouwbare wijze toegang kunnen krijgen tot streamingsites, betaalde VPN’s. Als je niet voor een abonnement wilt betalen, kun je gebruikmaken van hun geld-terug-garantie om ze korte tijd te gebruiken.

Hoe kan ik een betaalde VPN gratis uitproberen?

Je kunt betaalde VPN’s een korte tijd gratis uitproberen door gebruik te maken van hun geld-terug-garanties – je hoeft alleen maar een terugbetaling aan te vragen voordat de garantie afloopt.

Zal een gratis VPN me beschermen als ik torrent?

Zeer weinig zullen dat doen. Er zijn een paar goede VPN’s die je veilig houden als je torrent, maar veel doen dat niet. Veel van de gratis diensten die ik vond, versleutelen je verkeer niet en houden datalekken niet tegen (dus ze zijn niet veilig om te gebruiken voor P2P-verbindingen).
De meeste gratis VPN’s zijn te traag en geven je ook niet genoeg data om grote bestanden te downloaden. U zult gratis opties moeten vinden die uw snelheden niet belemmeren en die veilig zijn om te gebruiken.

Kan ik een gratis VPN gebruiken in China?

Er zijn een paar gratis VPN’s die in China werken – maar ze zijn niet veilig genoeg om te gebruiken. Je hebt strenge beveiligingsfuncties nodig om je veilig te houden op plaatsen met strenge censuurwetten (zoals China, Dubai, India en Rusland).
Het grootste probleem is dat gratis VPN’s geen versluiering bieden, wat betekent dat de Chinese overheid kan zien dat u een VPN gebruikt en uw verbinding zal blokkeren (en u kunt worden gestraft voor het overtreden van hun wetten als uw gratis VPN uw gegevens niet goed heeft versleuteld). Obfuscatie verandert de manier waarop uw internetverkeer eruit ziet, zodat het onmogelijk is om te zien dat u een VPN gebruikt. Bovendien zijn de gratis VPN’s die werken zeer beperkt – u zult binnen een paar dagen door uw gegevens heen zijn en zonder enige bescherming komen te zitten.
NordVPN is uw meest betrouwbare optie voor China omdat het uw locatie, activiteit en VPN-gebruik verbergt. Als u slechts op een korte vakantie gaat, kunt u gebruik maken van de geld-terug-garantie om uzelf 30 dagen lang te beschermen.

Zijn gratis VPN’s legaal?

Ja – het is legaal om een gratis VPN te gebruiken in de meeste landen. VPN’s in het algemeen zijn verboden in sommige landen (zoals Rusland en China, waar alleen door de overheid bediende VPN’s zijn toegestaan). Maar als je een toerist bent, hoef je je geen zorgen te maken: je zult geen problemen krijgen voor het gebruik van een VPN op vakantie in deze plaatsen.

Moet ik een gratis VPN met Tor gebruiken?

Het is mogelijk om de gratis VPN’s op deze lijst te gebruiken met Tor – maar het kan erg traag zijn.
Aangezien Tor al extra tijd nodig heeft om je verkeer door zijn relais te sturen, heb je een hoge-snelheids VPN nodig om het snel genoeg te maken om te gebruiken. Gratis VPN’s die je bandbreedte en snelheid beperken zullen niet werken.
Voor de beste snelheden moet je verbinding maken met een server die zich dicht bij je fysieke locatie bevindt. Dit kan soms moeilijk zijn met een gratis VPN omdat ze minder servers hebben, dus het kan zijn dat er niet een in de buurt is.

Hoe verdienen gratis VPN’s geld?

Gratis VPN’s verdienen op drie manieren geld: door u advertenties te tonen, uw gegevens te verkopen, of door gefinancierd te worden door een betaalde VPN-dienst (d.w.z. “freemium” VPN’s).
Het tonen van advertenties is de meest gebruikelijke manier voor gratis VPN’s om geld te verdienen. Deze advertenties zijn een beetje vervelend, maar er is nog iets waar u zich zorgen over moet maken. Als uw gratis VPN u gerichte advertenties toont, betekent dit dat het uw browse-activiteit verkoopt aan derde partijen.
Het verkopen van uw informatie is een andere manier waarop gratis VPN’s geld verdienen. Meestal is dat aan adverteerders (om die gerichte advertenties te maken), maar sommige diensten zijn betrapt op het verkopen van gegevens aan gevaarlijkere bedrijven (zoals Hexatech en Psiphon, die derden in staat stellen te zien wie u bent en wat u online doet). Gratis VPN’s zijn hier niet transparant over, en het is een schending van uw privacy omdat u zelden weet aan wie uw informatie wordt verkocht.
“Freemium” VPN’s zijn gratis versies van betaalde VPN’s. Je hoeft niet te betalen, maar je snelheid, data, en servertoegang is meestal beperkt. In deze situatie gaat een deel van de abonnementskosten van de betaalde VPN-gebruikers naar het betalen voor je gratis service.
De meeste van de VPN’s die ik aanbeveel zijn freemium VPN’s (ze tonen geen advertenties). Geen van hen verkoopt uw gegevens.

10 beste (ECHT GRATIS) VPN-diensten die nog steeds werken in 2021 - Vpn-check (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5938

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.